В одному бою під Мар'їнкою миколаївський десантник знищив 5 танків і 3 БМП

Коментарi:

Авдіївський напрямок також залишається одним із найгарячіших на карті бойових дій. Росіяни постійно штурмують тут населені пункти, сподіваючись просунутися далі

Миколаївська 79-а окрема десантно-штурмова бригада зараз працює під Мар'їнкою. Військові під постійним тиском ворожих ударів тримають лінію оборони щоразу, коли ворог намагається підійти ближче.

Так, днями супротивник вдався до масованого штурму українських позицій. Втім, завадили російським окупантам мужність і військова вправність десантників.

Вміло маневруючи, постійно змінюючи вогневі позиції, військовослужбовець протитанкового резерву за допомогою американського протитанкового комплексу Javelin знищив 8 одиниць бронетехніки: 5 танків і 3 БМП противника.

Справу завершила артилерія бригади, яка завдала потужної вогневої поразки з іншої бронетехніки противника. Крім того, точний вогонь зі стрілецької зброї, якою десантники зустріли ворожу піхоту, не залишив ворога жодних шансів на успіх. Загалом у цьому тяжкому бою було знищено 5 танків та 7 БМП противника.

Шлях у Курахове та Авдіївку

Для російської армії Мар'їнка має важливе стратегічне значення. Військовий експерт Михайло Жирохов пояснив, що цей населений пункт цікавий їм, зокрема, як можливість пробитися у Курахове, де розташована теплоелектростанція, склади, частини ЗСУ, а також артилерія, РСЗВ.

"Крім того, взяття Мар'їнки дозволить перекинути частину сил та коштів на Авдіївку, де посиляться сили росіян. Тому за неї йдуть потужні бої, але росіянам не вдалося просунутися далі", – вважає він.