Уряд Данії купив Миколаєву 13 мобільних котелень

Коментарi:

За підтримки та фінансування Уряду Данії ЮНОПС (UNOPS) передало 13 мобільних котелень ОКП "Миколаївоблтеплоенерго". Обладнання вже підтримує роботу тепломереж у Миколаєві та області і може бути оперативно перенесене в разі пошкодження стаціонарних джерел тепла.

За розрахунками, вигоду від переданих модулів отримують близько 50 000 – 70 000 мешканців міста і області.

Проєкт підтримки Миколаївської області, фінансований урядом Данії (Embassy of Denmark in Ukraine), має бюджет близько 18 млн дол. США та передбачає, окрім передачі теплового обладнання, доставку до 1000 генераторів різної потужності, що підтримуватимуть енергозабезпечення комунальної, житлової та соціальної інфраструктури.

Ці зусилля здійснюються в рамках Перехідної рамкової програми ООН в Україні, що є стратегічним документом системи #ООН, спрямованим на підтримку реагування Уряду України на економічні та соціальні наслідки, спричені вторгненням Росії та війною проти України.

Метою Перехідної рамкової програми є об'єднання залучених сторін навколо спільного бачення діяльності, що охоплюює гуманітарну сферу, відновлення та розвиток, а також соціальну інклюзію. ООН в Україні надає підтримку окремим особам, громадам та установам у зміцненні систем та розбудові стійкості, зосереджуючись на таких пріоритетних сферах як відновлення інфраструктури, охорона здоров'я, освіта, соціальний захист, продовольча безпека, засоби до існування, енергетика та довкілля.