Пенсіонера, який збирав дані для ракетного удару по Миколаївській ТЕЦ, залишили за гратами

Коментарi:

У провадженні Центрального районного суду перебуває обвинувальний акт щодо миколаївця, обвинуваченого у державній зраді.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу справ, зазначений обвинувальний акт розглядається колегією суддів у складі Олесі Демінської, Олександра Чулупа, під головуванням Сергія Медюка.

Оскільки один член колегії перебуває на лікарняному і колегія суддів не може зібратись у повному складі, судом вирішувалось питання щодо продовження обвинуваченому строків тримання під вартою, термін яких спливає.

Прокурор клопотав про продовження строків тримання під вартою. Чо чоловік обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, зокрема, наданні ворогу інформацію щодо переміщення та дислокації підрозділів ЗСУ, фотофіксації з подальшою передачею знімків представнику рф, об'єктів критичної інфраструктури, зокрема території Миколаївської ТЕЦ, з метою здійснення ракетного удару.

Прокурор зазначав, що обвинувачений може переховуватись від суду та продовжити вчиняти кримінальне правопорушення.

Захисник заперечив, зазначаючи, що ризики недоведені, його підзахисний – особа похилого віку, має проблеми зі здоров’ям, позитивно характеризується, а за такого, просив обрати запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

За результатами розгляду клопотання, суддя Сергій Медюк ухвалив задовольнити клопотання прокурора і продовжити строки тримання під вартою щодо обвинуваченого, повідомили в преслужбі Центрального районного суду.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва