Слідство встановило "коло осіб", причетних до вбивства переговорника Кірєєва

Коментарi:

Слідство Державного бюро розслідувань у справі про вбивство співробітника розвідки Дениса Кірєєва, якого застрелили в центрі Києва у 2022 році, встановило "коло осіб, причетних до скоєння злочину". Водночас, жодної підозри поки що оголошено не було.

Про це йдеться у відповіді Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері на запит Української правди.

"У ході досудового розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено коло осіб, причетних до скоєння кримінального злочину, допитано як свідків 20 осіб, призначено 14 судових експертиз та проведено низку інших слідчих (розшукових) дій", – повідомляється у відповіді.

У той же час за рік розслідування нікому не було повідомлено про підозру. Дружина Кірєєва Ірина незадоволена роботою слідства. Вона категорично заперечує звинувачення СБУ про нібито роботу її чоловіка на Росію, наголосивши, що Кірєєв був дуже патріотичним.

"Рік тому в центрі Києва дорогою на другий раунд переговорів представниками державних органів убито члена переговорної групи. І я не розумію чому за рік слідство ще не закінчено і не покарані ці злочинці. Я не розумію це не тільки як дружина, а й не покарана. та як громадянка України", – каже Ірина Кірєєва.

"У нього була улюблена фраза – "Де народився, там і став у нагоді". І більше патріотичної людини я у своєму житті не знала. А в результаті – ми маємо те, що маємо. Я не те що не вірю в те, що він працював на Росію, я знаю, що це не так. На 200 відсотків. І я маю логічні пояснення, чому вони (представники СБУ – ред .) це говорять. Інакше, як же виправдаєш вбивство посеред Києва?".