Після ударів по тилах у Маріуполі Путін призначив Суровікіна командувачем ППО в Україні

Коментарi:

Президент Росії Володимир Путін продовжує перестановки в керівництві російської армії на тлі кампанії, що стагнує, в Україні, з початку якої у російського угруповання як мінімум п'ять разів змінювався командувач.

Після серії українських ударів по глибоких тилах армії, зокрема захопленого ще навесні Маріуполю, в Міноборони вирішили змінити підпорядкування військових ППО.

Як повідомляє ТАРС з посиланням на два джерела, близькі до військового відомства, відтепер протиповітряну оборону виведено з-під управління штабу сухопутних військ і передано під командування Повітряно-космічних сил.

Військовою ППО, завданням якої є супровід та прикриття бойових підрозділів, керуватиме генерал Сергій Суровікін, командувач ВКС, який очолював російське угруповання в Україні з жовтня до січня.

Під командуванням Суровікіна російські сили завдавали ракетних ударів по українській енергоінфраструктурі, а також здали Херсон — єдиний обласний центр, захоплений з початку вторгнення.

Про перестановки в управлінні ППО стало відомо через кілька тижнів після того, як Збройні сили України почали завдавати ударів по Маріуполі, розташованому за 80 км від лінії фронту.

За минулий тиждень місто, практично повністю зруйноване в результаті війни, не менше 14 разів зазнавало українських обстрілів, пише в щоденному зведенні 27 лютого розвідка Великобританії.

Під удари потрапили склади боєприпасів у районі аеродрому, паливні бази та військова частина на території сталеливарного заводу.

Це стало великою проблемою для російської армії, підкреслює британська розвідка: у Москві були впевнені, що Маріуполь перебуває поза зоною дії озброєнь ЗСУ, а також виконує функції важливого логістичного центру.