З Олешок та Скадовська щури побігли до Криму, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на шосту ранку 27 лютого.

Розпочалася 369 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Напередодні росіяни завдали 5 ракетних та 13 авіаційних ударів, два з яких – із застосуванням БпЛА типу “Шахед-136” по цивільній інфраструктурі. Обидва дрони збито.

Також ворог здійснив понад 50 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по цивільній інфраструктурі на Херсонщинні та Донеччині. Є загиблі та пораненні мирні громадяни, знищені цивільні будинки та пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури.

На Херсонському напрямку постраждали Михайлівка, Качкарівка, Львове, Антонівка, Херсон, Комишани, Благовіщенське, Білозерка, Дніпровське та Берегове. Загалом, райони 27 населених пунктів.

В Олешках та Скадовську окупаційна так звана “влада” готується до втечі в Крим. З 21 лютого відзначено виїзд місцевих колаборантів до Бахчисараю, Сімферополя та Керчі, а з 24 лютого окупанти оголосили про так звану “евакуацію” всім бажаючим.

Для перевезення колаборантів ворог задіяв військові вантажні автомобілі, з собою дозволено брати лише ручний багаж.

Противник продовжує зазнавати значних втрат. Так, в районі Бахмутівки Донецької області, з 22 по 24 лютого, до медичних закладів привезли 30 трупів та 65 поранених окупантів.

На тлі бойових успіхів ЗСУ у ворожих військах відзначається масове дезертирство. Заступники російських командирів з політичної роботи намагаються довести до солдат статті кримінального кодексу щодо покарання. Зокрема, всіх лякають, що військовослужбовці, які з 2017 року знаходяться в статусі тих, хто самовільно залишив військову частину, отримали покарання від 4 до 12 років позбавлення волі.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 4 удари по районах зосередження особового складу та військової техніки, знищено знищили штурмовик СУ-25.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили склад боєприпасів та ворожу станцію подавлення супутникового зв’язку.