"Виток з китайської лабораторії". У Міненерго США назвали причину пандемії коронавірусу – WSJ

Коментарi:

Причиною пандемії коронавірусу став витік із лабораторії в Китаї.

Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на Міністерство енергетики США.

"Виведення Міністерства енергетики є результатом нових розвідувальних даних і має важливе значення, оскільки агентство має значний науковий досвід та здійснює нагляд за мережею національних лабораторій США, деякі з яких проводять передові біологічні дослідження", йдеться у публікації.

У ФБР також вважають, що пандемія була наслідком витоку з лабораторії.

Водночас у документі зазначається, що інші частини розвідувальної спільноти дотримуються протилежної думки щодо причин пандемії. Більшість відомств, як і раніше, говорить про природне походження коронавірусу через мутацію у тварин.

Як стверджують джерела видання, у Міненерго не до кінця впевнені у своїх даних у новій версії. При цьому відомство і ФБР дійшли такого висновку з різних причин. Варіант навмисного зараження при розробці біологічної зброї не розглядається, може йтися лише про ненавмисний витік.

Представник міністерства відмовився обговорювати деталі, зазначивши, що відомство продовжує роботу з обережної та об'єктивної оцінки походження COVID-19. ФБР від коментарів відмовилося, пише The Wall Street Journal.

Нагадаємо, нещодавно Всесвітня організація охорони здоров'я призупинила подальше розслідування походження коронавірусу через проблеми зі збиранням даних.