Міжнародний Червоний Хрест купив «Миколаївводоканалу» 54 тонни рідкого хлору

Коментарi:

МКП "Миколаївводоканал" уклав договір щодо постачання рідкого хлору для очищення води.

Підприємству зараз необхідно 54 тонни хімічної речовини, загальна вартість з податками становить 5 мільйонів 805 тисяч гривень, повідомили на підприємстві.

Майже все фінансування, постачання хлору та обрання підприємства, яке надасть ці послуги для "Миколаївводоканалу", здійснюють лише міжнародні фонди, у тому числі й Червоний Хрест. Іншими словами, «Миколаївводоканал» лише отримує донорську допомогу.

У мирний час доставка здійснювалася спеціальними транспортними засобами, які перевозили по 15 контейнерів із хімічною речовиною. Зараз же, фахівці «Миколаївводоканалу» повинні дотримуватись вимог донорської організації. Тому задля безпеки населення перевезення хімічних речовин здійснюється автомобілями, на кожному з яких лише по чотири контейнери вмістом не більше однієї тонни. При постачанні та транспортуванні хлору маршрути транспортних засобів повинні проходити якнайменше через населені пункти.

Таким чином, цього року вартість закупівлі рідкого хлору вища за торішню. Адже більше коштів витрачається на логістичні маршрути, на паливно-мастильні матеріали для транспорту та збільшується кількість постачання товару.

Постачальника рідкого хлору та цінову політику визначає донор, а саме Міжнародний Комітет Червоного Хреста. Міське комунальне підприємство «Миколаївводоканал» виступає лише як кінцевий бенефіціарний власник і не є платником за продукцію.