Британська розвідка опублікувала фото розгрому російської армії під Вугледаром

Коментарi:

Елітні російські підрозділи зазнали великих втрат під час невдалої спроби штурму Вугледару.

Про це повідомляє британська розвідка, опублікувавши у щоденному звіті супутникові знімки зі знищеною військовою технікою.

На фото, опублікованих Лондоном, видно щонайменше десять броньованих машин на південний схід від міста. "Ці машини, ймовірно, належали 155-й бригаді морської піхоти Росії, яка виступала в авангарді нещодавнього наступу", – розповіли в Міністерстві оборони Великобританії. Зараз можливості цих підрозділів значно скоротилися «майже, напевно, значно скоротилися», бо втрати в них компенсують недосвідченими резервістами.

У Лондоні нагадали, що морська піхота хоч і вважається елітою російських збройних сил, проте, на відміну від повітряно-десантної піхоти, не дислокувалась в Україні єдиною сполукою. Натомість підрозділи морської піхоти приєднали до кількох угруповань сухопутних військ. Там їм ставили найскладніші тактичні завдання, внаслідок чого морпіхи зазнавали великих втрат.

У четвер, 23 лютого, британська розвідка доповідала про поновлені обстріли Вугледара. У Лондоні вважають, що Росія готується до нових наступальних дій у цьому районі, незважаючи на невдалі атаки на початку місяця та наприкінці 2022 року.

Російська Східна група військ, ймовірно, як і несе відповідальність за Вугледарську операцію. Її командир, генерал-полковник Рустам Мурадов, напевно, перебуває під сильним тиском Кремля. Однак він навряд чи має в своєму розпорядженні достатні сили для прориву, вважають у Міноборони Британії.