"Вагнерівець", який попросив політичного притулку в Норвегії, побився в Осло з поліцейськими

Коментарi:

Колишнього командира ПВК "Вагнер" Андрія Медведєва затримали норвезькі правоохоронці після бійки.

Як повідомляє телеканал TV2, після надмірної кількості вжитого алкоголю він втратив контроль над своїми діями.

У ніч проти середи Медведєв побився поблизу одного з пабів в Осло. На виклик прибули поліцейські та спробували затримати росіянина.

– Він каже, що сталося непорозуміння після вживання алкоголю, і він не зрозумів, що сталося, коли на місце події прибула поліція, – сказав правозахисник Андрія, адвокат Брінюльф Ріснес.

Колишній «вагнерівець» чинив опір при затриманні. За інформацією прокуратури, він ударив одного чи кількох офіцерів поліції ногою. Медведєва звинувачуватимуть не лише за бійку біля пабу, а й за завдання пошкоджень державним службовцям.

Після допиту у середу 22 лютого росіянина відпустили з-під варти. Слухання в суді щодо цієї події відбудеться 25 квітня.

Нагадаємо, що Медведєв, як він сам заявив, є колишнім командиром ПВК «Вагнер». Після чотирьох місяців конткратної служби у війську окупанта Медведєв втік із Росії, незаконно перетинаючи норвезький кордон. У Норвегії росіянин попросив політичного притулку. В Осло йому не відмовили, а також заявили, що забезпечать конфіденційність інформації про перебування Медведєва.

Росіянин розповідав про страти «вагнерівців» та про те, що за відмову воювати в ПВК Пригожина можуть вбити.