Миколаївські онкогінекологи провели успішну операцію з видалення величезної пухлини яєчника

Коментарi:

У Миколаєві хірурги видалили пацієнтці гігантську пухлину яєчника вагою понад 5 кілограмів. Операцію провели в Миколаївському центрі онкології.

53-річна пацієнтка була за кордоном в евакуації, коли у неї почав різко зростати живіт. Два місяці тому вона звернулася до місцевих медиків. У результаті обстеження виявилося величезне новоутворення. Однак там її оперувати одразу відмовилися, а поставили у чергу. І жінка терміново повернулася до Миколаєва.

Стан пацієнтки був життєзагрозним, пухлина росла дуже швидко, і в Миколаївському центрі онкології було ухвалено рішення про операцію. Днями її провів онкогінеколог Максим Безносенко, якому асистував Богдан Скороход.

Як розповів «Миколаївським новинам» Богдан Вікторович, перед втручанням лікарі не були впевнені, що новоутворення доброякісне, шанси були 50 на 50.

Операція тривала 1 годину та 20 хвилин та виконана відповідно до медичних стандартів Євросоюзу.

Хірургічне втручання пройшло успішно. Гістологія підтвердила, що пухлина вагою понад 5 кілограмів виявилася доброякісною. Сьогодні пацієнтка почувається добре та проходить курс відновної терапії.

На жаль, рідкісною таку операцію теж назвати не можна. Перед Новим роком у Миколаївському онкологічному диспансері хірурги врятували життя 43-річній жінці.

Пацієнтка скаржилася на здавлювання внутрішніх органів та болю. Дослідження показало наявність величезної пухлини черевної порожнини.

«Була виконана гістеректомія з лівими придатками та правою матковою трубою з відновленням тазового дна абдомінальним доступом. Операція пройшла успішно, пацієнтку виписано на п'яту добу», – розповів начальник Управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації Максим Безносенко.