Миколаївець, який працював у мінінфраструктурі, фігурує у справі про $30 мільйонів збитків

Коментарi:

Колишньому міністру інфраструктури України та його першому заступнику повідомили про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, що завдало державі понад $30 млн збитків.

У 2015 році вони видали наказ, який дозволяв приватним компаніям стягувати половину ставки корабельного збору із суден у морському порту Південний.

— Наказ було видано, незважаючи на те, що акваторія морського порту Південний є державною власністю і перебуває у користуванні Адміністрації морських портів України (АМПУ) і право на збори належить виключно державному підприємству. Відповідно до цього наказу АМПУ призначалася лише частина коштів, інша частина стягувалась приватними компаніями, — повідомили у САП.

В результаті державі було завдано понад $30 млн збитків, що підтверджено відповідними висновками експертиз.

Дії екс-чиновників кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Місцезнаходження колишнього першого заступника міністра не встановлено, тому про підозру йому повідомили у порядку ст. 135 ст. 278 КПК України.

Досудове розслідування у справі продовжується, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину.

Зазначимо, що у 2014-2016 роках Міністерство інфраструктури очолював Андрій Пивоварський. Першим заступником був уродженець Миколаєва Володимир Шульмейстер, випускник НУК.