Восьмий топ-менеджер нафтогазової галузі рф помер за загадкових обставин

Коментарi:

Колишнього нафтового магната В'ячеслава Ровнейка знайшли мертвим у підмосковному будинку на Рубльово-Успенському шосе. Його тіло виявили напередодні увечері.

Рівно сколотив капітал на енергетичному ринку ще в 90-х, а потім створив Urals Energy разом із зятем Бориса Єльцина Леонідом Дяченком. Крім цього, бізнесмен був співвласником бельгійської нафтотрейдингової компанії Nafta (B) NV та гендиректором Міжрегіонального паливного союзу.

Останніми роками справи у 64-річного Ровнейка пішли на спад. У 2016 році суд визнав банкрутом ЗАТ «Рожевий сад», яким бізнесмен володів разом із дружиною через заборгованість перед банком «Російський капітал» у 5,9 млрд рублів. Потім майно було виставлене на торги за початковою ціною 1,8 млрд рублів, проте його вдалося продати тільки в 2019 році і більш ніж утричі дешевше – за 581,6 млн рублів.

Смерть Ровнейка стала восьмою в низці загадкових смертей топ-менеджерів нафтових компаній. 1 серпня випав із вікна Центральної клінічної лікарні віце-президент «Лукойлу» Равіль Маганов.

У січні в елітному селищі Ленінградської області знайшли мертвим 60-річного голову транспортної служби «Газпром інвест» Леоніда Шульмана.

У березні в Ленобласті виявили тіло заступника гендиректора єдиного розрахункового центру "Газпрому" з корпоративної безпеки Олександра Тюлякова.

У квітні у московській квартирі знайшли тіла Владислава Аваєва, колишнього віце-президента Газпромбанку, а також його дружини та дочки. Трохи пізніше в Іспанії виявили мертвими колишнього топ-менеджера «Новатека» Сергія Протосеню, його дружину та дочку.

У травні колишній топ-менеджер «Лукойлу» Олександр Суботін помер у Митищах після сеансу у місцевих шаманів.

У липні в елітному котеджному селищі «Морські тераси» біля Фінської затоки знайшли тіло 61-річного Юрія Воронова — гендиректора транспортної компанії «Астра Шиппінг», яка, зокрема, працювала на арктичних підрядах «Газпрому».