На Миколаївщини справу чиновниці Держгеокадастру, пійманій з хабарем в 100000 гривень, передають до суду

Коментарi:

Завершено досудове розслідування стосовно ексначальниці відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області.

Вона вимагала хабар за сприяння у розв'язанні питання реєстрації поділу землі.

У 2021 році підприємець замовив роботи для розділу ділянки площею 19,42 га між трьома особами. Для реєстрації подав відповідні документи до Держгеокадарсту, проте отримав відмову у їх оформленні.

Надалі начальниця відділу в приватній розмові натякнула, що зможе «посприяти» у розв'язанні цього питання за 3800 доларів.

Вона казала, що має авторитет та вплине на уповноважених службових осіб управління для прийняття позитивного рішення. Також вона запевняла, що без «персональної оплати» реєстрація землі ніколи не буде проведена.

ДБР затримало жінку під час отримання 100 тисяч гривень. Чиновницю було звільнено з займаної посади.

Колишня очільниця відділу Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Процесуальне керівництво здійснює Миколаївська обласна прокуратура. Досудове розслідування вели працівники ДБР, повідомили в цьому відомстві.