Поранених окупантів на шести автомобілях привезли до Донецька, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту вечора 23 лютого.

Триває 365 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Протягом доби окупанти завдали 9 ракетних ударів, 28 авіаційних ударів. Здійснили 40 обстрілів з РСЗВ. Постраждали цивільні об’єкти Берислава, Зеленівки та Білозерки на Херсонщині. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Також на Херсонському напрямку під ударами опинилися Качкарівка, Козацьке, Львове, Іванівка, Микілське, Молодіжне, Зеленівка, Антонівка, Білозерка та Дніпровське, загалом 25 населених пунктів.

Противник активно веде повітряну розвідку. Як наслідок – втрачає техніку, зокрема, БПЛА типу “Мерлін” та “Зала”.

Противник продовжує зазнавати втрату живій силі. В Донецьк в ніч з 21 на 22 лютого в травматологічний центр приїхало шість автомобілів швидкої допомоги з пораненими окупантами.

В Мелітополі у місцевій школі, для дітей з усього міста начебто на “добровільній основі” планується прийняття присяги “юнармійців”. Також, на базі вказаного навчального закладу планується сформувати так званий “всєросійський корпус спасатєлєй”.

Окупанти спричиняючи гуманітарну кризу в окупованому Маріуполі, схиляють місцеве населення за продовольчі пайки залучатися до обладнання позицій навколо цього міста.

Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а також 4 удари по позиціях ЗРК. А наші ракетники і артилеристи уразили три райони зосередження живої сили та один інший важливий об’єкт ворога.