Генерал Марченко: на Кінбурнській косі може повторитися сценарій Зміїного

Коментарi:

Кінбурнська коса – єдиний досі окупований клаптик суші Миколаївської області.

Цілком витіснити окупантів із цієї території непросто через обрану ними тактику раптових набігів для обстрілів Очакова. Проте слабке місце ворога – логістика, і згодом вогневий вплив ЗСУ змусить росіян піти з Кінбурну, вважає генерал-майор Дмитро Марченко.

Легендарний захисник Миколаївщини, який зараз координує партизанський рух на окупованих територіях півдня України, прокоментував поточну ситуацію на Кінбурнській косі виданню НікВести. Марченко підтвердив інформацію спікера ОК «Південь» Наталії Гуменюк про те, що нині півострів є фактично «сірою зоною», з якою російські війська майже щодня атакують Очаков.

«Росіяни там постійно не перебувають. Вони зберігають на косі деяку зброю. Вони там мають певний особовий склад, який забезпечує охорону цих коштів. А основні сили противника на Кінбурн заходять та виходять. Коли вони отримують завдання з обстрілу Очакова, вони заходять, відстрілюються та йдуть. Тому дуже складно нам їх там "піймати" саме в момент завдання артилерійських ударів. Але ми над цим працюємо і дуже вдало, і незабаром ви побачите результат нашої роботи», – наголосив генерал.

Марченко та його співрозмовник у студії також провели деякі паралелі між Кінбурнською косою та островом Зміїний, оцінюючи ймовірність «жесту доброї волі» з боку супротивника.

«Як вони, так і ми розуміємо, що там є водна перешкода, яку нам, на жаль, подолати дуже важко. Однак згодом окупанти все одно залишать острів – ми доведемо їх до цього. Так само, як ми це зробили у Херсоні – знищенням логістики, шляхів постачання, складів з боєприпасами тощо. Вони будуть змушені відійти, тому що сенсу далі перебувати на Кінбурні у них не буде жодного», – наголосив військовий.

Нагадаємо, сьогодні Оперативне командування "Південь" повідомило про знищення на косі установки "Град" . А кілька днів тому ЗСУ «накрили» артилерійську самохідку .