Піймали організаторів псевдореферендуму на Херсонщині, які погрожували катівнями за відмову "голосувати"

Коментарi:

На деокупованій території Херсонської області затримано ще чотирьох організаторів російського псевдореферендуму з "приєднання" до рф.

Ззрадниками виявились місцеві жителі, які на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішли на співпрацю з ворогом і увійшли до лав місцевих окупаційних адміністрацій, повідомили в пресслужбі СБУ.

Там їх призначили до складу створених загарбниками "дільничних виборчих комісій", де їхнім завданням було фабрикувати результати фейкового плебісциту.

Для цього колаборанти у супроводі озброєних рашистів обходили помешкання місцевих жителів та вимагали надати персональні дані. Потім людей змушували прийти на "виборчі дільниці" і "проголосувати" на користь кремля. У разі відмови – застосовували психологічний тиск та погрожували насильством, а також ув’язненням до російських катівень.

Після звільнення частини регіону зловмисники намагались "загубитися" серед жителів громад і уникнути правосуддя. Однак СБУ встановили місцезнаходження кожного з фігурантів і затримали їх.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.