Державні аудитори перевірять, куди і на що під час воєнних часів витрачали гроші чиновники на Миколаївщині

Коментарi:

Вперше за воєнних часів розпочався державний фінансовий аудит місцевого бюджету в Миколаївській області

Розпочало державний фінансовий аудит Первомайської міської територіальної громади. Ві почався після того, як було скасовано тимчасову заборону на перевірки виконання місцевих бюджетів.

21 лютого начальник управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області Денис Яковлєв провів нараду у Первомайську. Він представив аудиторську та ревізійні групи. У заході брали участь Первомайський міський голова Олег Демченко, керівники місцевих бюджетних установ і комунальних підприємств.

Буде проведено аналіз та перевірку законності і ефективності формування і виконання бюджету за 2020-2022 роки. Перевірятимуться питання щодо використання рухомого і нерухомого майна, коштів, землі, природних ресурсів, які перебувають у комунальній власності.

Контрольні заходи тривають в управліннях міської ради, в установах, організаціях, на підприємствах, які отримували кошти місцевого бюджету та використовували (отримували) комунальні ресурси.

Висновки аудиту дозволять віднайти додаткові джерела для наповнення бюджету та запобігти фінансовим і матеріальним втратам. Про це повідомили в управлінні Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області.