Воїни підрозділів ВМС ЗСУ у Миколаївській області питимуть чисту воду з озера та річки

Коментарi:

На флоті з’явилася перша водоочисна станція.

ВМС ЗСУ отримали від благодійного фонду «Відбудуємо нашу Україну» водоочисну станцію, яка забезпечити частини і підрозділи Миколаївської та Одеської областей, а також місцеве населення питною водою.

На об’єкт запуску системи прибув командувач національного флоту віцеадмірал Олексій Неїжпапа.

— Усього ми вже зробили шість таких станцій. Вони були передані до Кривого Рогу, Харкова, Чернігова, смт Макарів Київської області, тепер дісталися і до Одещини. Все виготовило наше підприємство в Україні. Фінансування — від іноземних партнерів, — розповів директор фонду Олег Кленін.

Постачання безкоштовної питної води завдяки унікальній високотехнологічній водоочисній станції. До слова, першу в Україні мобільну водоочисну станцію розробив саме Олег Кленін. Його винахід запатентований і відповідає всім вимогам чинного санітарного законодавства України.

У чому особливість таких водоочисних станцій? Автономна мобільна установка фільтрації води розміщується безпосередньо біля джерела водопостачання – озера, каналу, річки, колодязя і тощо. Тобто вхідну воду беруть з будь-якого джерела різного ступеня забруднення, і завдяки унікальним технологіям відбувається процес її очищення.

Представники фонду наголосили, що необхідність забезпечити чистою питною водою людей, які перебувають на постраждалій території, — це проблема, яку потрібно вирішити зараз, а потім, уже в мирний час, можна говорити про чисті труби й про вторинне зарядження води, яке відбувається після очищення системи водоканалу.

Після завершення заходу командувач ВМС ЗСУ віцеадмірал Олексій Неїжпапа першим продегустував воду з мобільної системи очищення і подякував команді фонду за підтримку, а також за громадянську позицію в цей складний час.

Про це розповідає Інформагентство АрміяInform.