Український суд заборонив діяльність Партії регіонів. Її майно буде націоналізовано

Коментарi:

Восьмий апеляційний суд заборонив діяльність Партії регіонів, лідером якої був Віктор Янукович. Все майно партії, ухвалено судом, має бути передано державі.

Про заборону Партії регіонів повідомляє Рух ЧЕСНО, який добивався такого рішення. ЧЕСНО, своєю чергою, називає джерелом інформації помічника судді Сергія Кузьмича, який виніс вердикт, додаючи, що офіційно рішення буде опубліковано найближчим часом.

У Руху ЧЕСНО, який заявляє своєю метою боротьбу за чистоту та прозорість виборів, неодноразово закликали владу звернути увагу на те, що Партія регіонів, хоч і припинила фактично свою діяльність, досі формально не була заборонена.

Представники Партії регіонів можуть у 20-денний термін оскаржити рішення суду.

Партія регіонів кілька років була правлячою в Україні. У 2010-2014 роках її лідер Віктор Янукович обіймав посаду президента, а голова Партії регіонів Микола Азаров був прем'єр-міністром.

Після революції 2014 року Партія регіонів втратила більшість прихильників і фактично припинила своє існування. Колишні члени Партії регіонів увійшли, серед інших, до «Опозиційної платформи — За життя», «Опозиційного блоку» та «Платформи за життя і світ», які вважалися проросійськими. Їхню діяльність було припинено указом президента України після початку повномасштабної війни.