США перед візитом Байдена до Києва попередили рф, щоб не дай Боже...

Коментарi:

У небо підняли електронний літак RC-135W Rivet Joint

Завершився візит президенту США до Києва. На Алеї сміливості біля будівлі парламенту відкрили табличку, присвячену відважному Джозефу Байдену. Про це розповів Володимир Зеленський після переговорів.

"Сьогодні на Алеї сміливості ми відкриваємо табличку, присвячену президенту Байдену. Перший дзвінок уночі 24 лютого минулого року, наші переговори, постійна та незмінна увага до нашої боротьби. Увага до захисту української демократії та особливий внесок президента Байдена у зміцнення позицій свободи у світі", – сказав Зеленський.

Хазяїн Білого дому вже покинув Київ. Його візит відбувався в обстановці особливої таємності

Американські чиновники перед візитом Джо Байдена до Києва контактували з росіянами, щоб гарантувати відсутність будь-яких моментів, які могли б призвести до прямого конфлікту між двома ядерними державами.

Агентство АР зазначає, що візит Байдена ознаменував рідкісний випадок, коли президент США здійснив поїздку до зони конфлікту, де США або їхні союзники не контролюють повітряний простір.

Згідно з повідомленням, Білий дім заявив, що незадовго до візиту Байдена відбулася "базова комунікація з росіянами для уникнення конфліктної ситуації", щоб не допустити прорахунки, які могли б призвести до прямого конфлікту двох країн, які мають ядерну зброю.

Байден знаходився в Україні, американські літаки спостереження, включаючи повітряний радар E-3 Sentry та електронний літак RC-135W Rivet Joint, вели спостереження за Києвом із повітряного простору Польщі.