Перший етап розробки Генплану Миколаєва оцінили в ПРООН

Коментарi:

Програма ООН з відновлення та розбудови миру в Україні обіцяє відремонтувати школи в Миколаєві

“Дуже приємно спостерігати, як швидко ми в Україні рухаємось від гуманітарної роботи до відновлення”, – менеджер Програми ООН з відновлення та розбудови миру в Україні (ПРООН) Нільс Крістенсен на презентації результатів першого етапу розробки Генплану Миколаєва.

Пан Крістенсен нагадав, що ПРООН вже 30 років працює з урядом України. Тривала співпраця поєднує агентство і з нашим містом. ПРООН допомагає населеним пунктам сходу та півдня України, які найбільше постраждали від війни.

“Ми використовуємо весь наш досвід реалізації різних проєктів, щоб застосувати його в Миколаєві. Також раді зробити свій внесок у роботу групи #UN4Mykolaiv, що допоможе відновити зруйноване війною місто”, – каже Нільс Крістенсен.

Команда ПРООН активно співпрацює з міською владою, зокрема, в питаннях пошуку донорів для відновлення Миколаєва, безперервного надання адміністративних послуг, впровадження проектів психологічної та соціальної допомоги.

Наше місто є учасником ініціативи «Мери за економічне зростання», яка реалізується у партнерстві Європейського Союзу та ПРООН. У рамках ініціативи розробляють комплексну програму економічного розвитку Миколаєва, що стане однією зі складових Генерального плану.

На початку лютого Програма розвитку ООН в Україні запустила проєкт, що передбачає ремонт п’ятдесяти шкіл, в тому числі, й Миколаєві, повідомили в мерії.