Офіцери за 1000 доларів у відправляють у відпустку «мобіків» з Криму, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на шосту ранку 19 лютого.

Розпочалася 361 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Окупанти завдали 4 авіаційних та 15 ракетних ударів, більшість з них – по цивільній інфраструктурі Хмельницької, Дніпропетровської, Донецької та Херсонської областей. Ворог здійснив 50 обстрілів з РСЗВ.

На Херсонському напрямку постраждали 27 населених пунктів, включаючи Берислав, Козацьке, Понятівку, Садове, Веселе, Антонівку, Велетенське та Берегове, а також Херсон.

Через поломку модернізованих зенітних ракетних систем С-300 та неможливість оперативно доставити бойові компоненти і провести регламентне обслуговування техніки в бойових умовах, ЗРК відправляють на заводи-виробники в рф.

В Криму родичі мобілізованих масово звертаються до міноборони рф. Основними причинами стали: відсутність ротацій та відпусток понад 6 місяць та будь-яких їх перспектив у наступні 2-3 місяці. Через погане харчування та санітарно-гігієнічні умови родичі постійно надсилають своїм родичам-окупантам їжу та речі. Офіцери беруть хабарі від рядового та сержантському складу в 1000 доларів за короткострокові відпустки.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 6 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також по позиції ЗРК.

Сили протиповітряної оборони збили дві крилаті ракети типу “Калібр”, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один район зосередження живої сили противника.