Контрбатарейна робота позиціям окупантів на Кінбурні є досить результативною, – ОК «Південь»

Коментарi:

Окупанти щодня обстрілюють Очаків із території Кінбурнської коси.

Таким чином намагаються зірвати включення миколаївських портів до «зернового коридору».

– Це плановий тероризм, співвідносний з неможливістю включення Миколаївської області до «зернової ініціативи». Ворог намагається імітувати контроль над Чорним морем у максимально доступних для нього районах. Поки є можливість суходолом доставляти туди озброєння, вони продовжуватимуть обстріл, – речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк

За її словами, порт Очаків є важливим з точки зору «зернової коридору» місцем, оскільки це розв'язка міжнародних транспортних шляхів.

- Це розподіл пересування суден, тому вони обстрілюють прибережну територію та портову інфраструктуру. Вони потрапляють у школи, житлові будинки, – каже Наталія Гуменюк.

Вона також розповіла, що Сили оборони завдають ударів по позиціях окупантів, через що ворог змушений відступати та стягувати нове озброєння.

- Наша контрбатарейна робота є досить результативною. Ми регулярно знищуємо знаряддя, яке вони туди стягують. Їм доводиться відступати з тієї частини Кінбурнської коси, що на території Миколаївської області. Перечекати та знову стягувати туди сили», – додала Наталія Гуменюк.