У Южноукраїнську поховали спеціаліста IT-технологій, який став кулеметником на війні

Коментарi:

Громада попрощалася з воїном Олександром Колесником

Олександр Колесник народився та виріс у Южноукраїнську. Навчався у другій школі, займався тяжкою атлетикою у спорткомплексі «Олімп». Навчався добре і ще зі шкільної лави мріяв вступити до Київського політеху, стати інженером. Мрія збулася, і Олександр залишився у столиці, де успішно працював у сфері IT-технологій. Згодом створив сім'ю, в якій народилася донька, повідомляється на сторінці Південноукраїнської міськради.

У мирне щасливе життя 24 лютого увірвалася війна. З першого дня Олександр став волонтером, а коли у Києві стало небезпечно, перевіз дружину із шестирічною донькою до батьків до Южноукраїнська, а сам добровільно пішов у військкомат.

Був спрямований на навчання, закінчив школу снайперів, але оскільки Олександр був сильною людиною через заняття спортом і з дитинства мав навички поводження з бойовою зброєю, отримані у військово-патріотичному таборі, він став кулеметником у десантно-штурмовій бригаді. Надійний, міцний, справедливий, сильний – він вважав себе разом із кулеметом вогненною потужністю і розумів, що він потрібний країні, збройним силам, рвався на передову лінію фронту.

За прикладом Олександра добровільно пішов на війну та його старший брат, Денис, працівник ВП ПАЕС, якого через броню не мали забирати на службу до армії.

Їхній батько, Віктор Олександрович, з першого дня війни вступив до лав територіальної оборони.

Із сім'єю Олександр спілкувався не часто.

Батьки та дружина з дочкою змогли побачити його лише один раз – у червні, коли солдат отримав поранення та потребував лікування у Києві. Наприкінці лютого він мав піти у відпустку, але 10 лютого кулеметник героїчно загинув у Луганській області.

13 лютого сумну звістку повідомили сім'ї.