На Миколаївщині пастух підірвався на міні-пелюстку – за його життя борються лікарі

Коментарi:

Російська орда на пасовищах встановила наймерзенніші протипіхотні міни.

16 лютого в населених пунктів Березнегуватської територіальної громади чоловік випасав худобу, не побачив та наступив на вибухонебезпечний предмет, орієнтовно міну-пелюстку. Постраждалий отримав міно-вибухову травму та був госпіталізований до лікувального закладу. Розмір даної міни складає всього лише близько 12 см та її забарвлення або сіре або “хакі”, тож і виявити її в полі або на ґрунтовій дорозі вкрай важко.

Можна наводити ще багато прикладів того, що обстеження однієї місцевості призводить до виявлення іншої забрудненої території. І така ситуація буде ще досить тривалий час. На повне розмінування усієї держави, в тому числі й Миколаївської області підуть роки, можливо навіть десятки.

Якщо ви проживаєте у Баштанському або Миколаївському районі — кожна місцевість тут є потенційно небезпечно. Тож і поводити себе слід вкрай обережно. Звертайте увагу на маркування, яке встановлюють піротехніки коли виявляють потенційно забруднену територію, не ходіть туди, де ще не проведено обстеження та розмінування, в жодному разі не підіймайте та не намагайтесь самостійно знешкодити знайдений вибухонебезпечний предмет. Навчайте правилам мінної безпеки ваших дітей. І як у пісні гурту ТНМК — завжди “Дивись, куди йдеш!”. У разі виявлення будь-якої підозрілої знахідки, телефонуйте на спецлінію 101 або 102. Про це розповіли в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.