Українські військові в Німеччині освоюють ЗРК Patriot. Фото

Коментарi:

Українські військові з 31 січня опановують управління зенітними ракетними комплексами Patriot у Німеччині.

У Збройних силах Німеччини зазначили, українці швидко опановують роботу на ЗРК Patriot. Це пов'язано з тим, що вони високо мотивовані і більшість з них уже має досвід участі у бойових діях.

"Мотивація висока, тому що всі знають, про що йдеться", – сказав німецький офіцер.

За його словами, навчання відбувається шість днів на тиждень.

«Петріот» використовується армією Сполучених Штатів і кількома союзними державами. ЗРК складається з ракети повітряного перехоплення та високопродуктивної радарної системи. «Петріот».У наш час використовується і постачається в інші країни удосконалена версія системи — «Patriot» PAC-3.

Система Patriot завоювала престиж під час війни в Перській затоці 1991 року, коли, як стверджувалося, було задіяно понад 40 іракських ракет «Скад». Система була успішно використана проти іракських ракет під час війни в Іраку 2003 року, а також була використана силами Саудівської Аравії та Еміратів у конфлікті в Ємені проти ракетних атак хуситів. Система Patriot здійснила перші беззаперечні збиття ворожих літаків на озброєнні командування протиповітряної оборони Ізраїлю.

Вартість постачання 9 батарей (по 4 ПУ на батарею) систем «Петріот» може доходити до $ 9 млрд (містить: 36 ПУ ЗУР «Петріот» PAC-3 (9 батарей по 4 ПУ), 288 ЗУР «Петріот» PAC-3 , 216 ЗУР з удосконаленим наведенням GEM-T, 10 комплектів РЛС з фазованими решітками, 10 контрольних станцій захоплення цілі).