Спіймали шпигуна, який мав передати позиції Хаймарс в Україні

Коментарi:

Співробітник Федеральної розвідувальної служби (BND) Німеччини, затриманий за шпигунство на користь РФ, мав передати до Москви координати установок HIMARS в Україні. Про це пише німецька «Шпігель»

Як стало відомо журналістам, ФСБ доручила завербованому нею агенту BND записати та передати GPS-дані, отримані від реактивних систем залпового вогню HIMARS та системи протиповітряної оборони IRIS-T, отриманих Україною.

Як винагороду за передачу цих даних агенту встигли передати «шестизначну суму». Саме ці гроші було знайдено у нього під час затримання.

Джерела, які повідомили журналістам ці відомості, вважають, що Росія все ж таки не встигла отримати дані про координати HIMARS та IRIS-T в Україні.

Російські шпигуни в Європі

У грудні німецькі правоохоронці заарештували співробітника місцевої розвідки (BND) за підозрою у шпигунстві на Росію. Стверджується, що чоловік передав до Москви якусь службову інформацію.

За даними ГУР МОУ, російська шпигунська мережа продовжує активно працювати у країнах Європи. Наголос робиться на інформаційно-пропагандистських операціях. Пріоритетними завданнями росіяни роблять спроби вплинути на окремих авторитетних людей у Європі.

А ось видання The Washington Post вважає, що за останній рік російська шпигунська мережа в Європі була значно ослаблена західними контррозвідками. Це стало несподіванкою для путіна.