Ворог обстріляв Херсонщину зі сторони Криму, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація станом на ранок 16 лютого. Розпочалася 358 доба російського широкомасштабного вторгнення.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також райони 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Веселе, Львове, Іванівку, Токарівку, Тягинку, Берегове Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

В Чаплинці окупаційні війська здійснили обстріл міста з метою звинувати та дискредитувати Збройні Сили України. Ракети летіли зі сторони Криму.

В Сімферополі розпочато масовий збір крові у цивільних. Також активно проводиться пропаганда в закладах та установах всіх форм власності щодо залучення до забору крові якомога більшої кількості людей через великі втрати та поранення окупантів на всіх напрямках бойових дій. Відкриваються додаткові станції переливання крові в Ростовській, Бєлгородській та Воронежській областях.

Українська авіація протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів, а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів. Знищено вертоліт Ка-52.

Підрозділи ж ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління ворога, 6 районів зосередження живої сили та два склади боєприпасів.