Український дрон знищив міні-флот росії в плавнях Дніпра (відео)

Коментарi:

Безпілотник ЗСУ потопив річкові судна, які використовували окупанти.

У мережі опублікували відео із плавнів Дніпра на окупованому лівобережжі Херсона. На відео – полювання на катери, які використовують російські війська для бойових дій на півдні.

Інформація оприлюднена у Telegram-каналі Юрія Мисягіна, заступника голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

Мисягін зазначає, що відео йому надав боєць ЗСУ та народний депутат Роман Костенко, який захищає Україну на південному відрізку фронту.

Знищення катерів та моторних човнів, які відібрали російські окупанти у мирних людей, відбувається за допомогою дрону з вибухівкою.

Дрон слідує у плавнях Дніпра – швидко летить над каналами, минаючи човни мирних людей. І несе гранати, які знищать віджату техніку.

Перший катер – судно синього кольору, пришвартоване праворуч щодо напрямку польоту дрону. Поруч помітний моторний човен, який, схоже, не постраждає.

Безпілотник скидає гранату, яка прицільно потрапляє в корму човна – туди, де кріпиться мотор.

Після цього оператор збільшує зображення: засвідчується, що пошкодження серйозні та другий удар не потрібний.

Наступна мета – ще одна моторка, прихована під берегом. Для неї знадобилося вже дві гранати.

Третя мета – катер, для якого вистачило й однієї гранати: спалахнуло потужно.

Поки не можна точно сказати, чи човни знищувалися за один захід дрону, чи було кілька рейсів. Однак тепер у окупантів на лівобережжі Херсонщини буде менше можливостей для атак на правий берег.

Лівий бере Дніпро від Голої Пристані та Нової Каховки порізаний каналами та заплавами, які окупанти використовують, щоб приховати вкрадену техніку. Тому поки що неможливо з'ясувати, де саме завдавалися удари.

Зазначимо, армія РФ використовує місцевість на лівому березі Дніпра для ударів по деокупованій частині Херсонщини. Відстань від Голої Пристані та Олешок, звідки найчастіше б'ють Херсоном – від 4 до 17 км.