Збито ворожий гвинтокрил Ка-52, помічено 20 вантажівок с "трьохсотими" – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація вечір 15 лютого.

Завершується 357 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Противник завдав 17 авіаційних ударів, здійснив 28 обстрілів з РСЗВ по цивільній інфраструктурі Покровська Донецької області, Миколаївщини та Херсонщини. Є поранені та загиблі серед цивільного населення, майже знищений багатоповерховий будинок та знову обстріляно лікарню в Бериславі.

Від ворожого артилерійського вогню постраждали Херсон, а також 10 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Качкарівку, Зміївку, Берислав, Веселе, Львове, Тягинку, Берегове, а також Очаків.

У Новій Каховці окупанти обшукують садиби для вилучення плавальних засобів, які потім використовуються для диверсійних дій та провокацій.

В Старобільську Луганської області, на території хірургічного корпусу місцевої лікарні, окупанти розгорнули шпиталь для лікування важкопоранених. Хірургічний корпус закритий для використання цивільними особами. а 11 лютого відзначено прибуття 20 військових вантажних автомобілів із пораненими росіянами.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та техніки, а також 5 ударів по позиціях ЗРК.

У той же час, наші захисники на східному фронті знищили вертоліт Ка-52.

Підрозділи ракетних військ і артилерії за добу уразили пункт управління ворога, три райони зосередження живої сили противника та два склади боєприпасів.