Бійці миколаївської 79-ї бригади вщент розбили кадировців із «Ахмат-Північ» у Мар'їнці

Коментарi:

«Елітний» підрозділ втратив близько 80% особового складу загиблими.

Кадировський підрозділ «Ахмат-Північ» втратив у боях за Мар'їнку на Донеччині близько 80% особового складу загиблими, пораненими та дезертирами – ворогові успішно протидіяла 79-а ОДШБр ЗСУ.

Фотографію, яка ілюструє результати без перебільшення історичного бою між 79-ою ОДШБр та «Ахмат-Північом» у донецькій Мар'їнці, оприлюднила спільноту «OSINT-війна солов'їною». А поширив це повідомлення нардеп України, заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

На фото – кілька десятків «трофейних» шоломів та прапор російського полку «Ахмат-Сівер», здобутий бійцями 79-го ОДШБр під час боїв у Мар'їнці.

«Касок, кажуть, зараз більше висить. Але важливо не це. За інформацією з надійних джерел, полк зазнав втрат в районі понад 80% – убитих, поранених і навіть полонених. Пишуть, що навіть взяли офіцерів. Отже, ми звільнимо багатьох наших з полону», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що хвалений кавказький полк, сформований на початку вересня 2022 року за особистим наказом Рамзана Кадирова і включений до складу 42 гвардійської мотострілецької дивізії ЗС РФ, після боїв у донецькому містечку вивели на північ Луганської області, де зараз відбувається його розформування. Це досить рідкісна історична подія, особливо з огляду на чисельну перевагу окупантів і той факт, що вони буквально дорівнюють Мар'їнці до землі.

Зазначимо, що 79-а окрема десантно-штурмова бригада (79 ОДШБр) – це військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю до бригади, яка у мирний час базується у Миколаєві. 28 червня 2022 року бригада відзначена почесним знаком «За мужність та відвагу». У листопаді 2022 року «79» брала участь у звільненні правобережжя Херсонщини, а зараз воює на східному фронті.