У Миколаєві двоє "лікарів" виманили у 82-річної бабусі 3000 доларів на операцію

Коментарi:

Невідомі особи, представившись лікарями, зайшли до квартири 82-річної бабусі в Миколаєві.

Вони розповіли, що її доньці терміново необхідна операція. Але для цього потрібно негайно сплатити 3300 доларів. Жінка навіть не зателефонувавши доньці, одразу погодилась на умови і віддала кошти цим двом чоловікам...

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», що передбачає покарання до трьох років позбавлення волі.

Поліцейські встановлюють особу зловмисників.

В поліції Миколаївської області розповіли, що така афера розрахована на емоційні переживання людини і сильне бажання допомогти близькій людині, яка потрапила у біду. Шахраї телефонують друзям або родичам, видаючи себе або за самих жертв, або ж за представників певних професій (лікарі, слідчі, прокурори тощо), змальовують екстрену ситуацію (потрапив у лікарню, ДТП чи до відділку поліції) і благають терміново надіслати гроші, наприклад, на невідкладну операцію.

Перше, що потрібно зробити у такій ситуації, не бігти перераховувати кошти, а особисто перетелефонувати тій особі, яка начебто потрапила у біду. Якщо до неї не вдалось додзвонитися — це не привід для паніки. Зв’яжіться із іншими його родичами, друзями чи знайомими і з’ясуйте, коли його бачили востаннє і де він може бути. Врешті, перетелефонуйте до лікарні чи поліцейського відділку і запитайте, чи така людина до них доставлялася.