Українського морпіха оштрафували на 207 тисяч гривень за відмову йти у наступ

Коментарi:

В Україні, де нещодавно президент підписав закон про відповідальність військових за правопорушення в умовах воєнного стану або у бойовій обстановці, суд оштрафував військовослужбовця за відмову виконувати наказ про настання.

Як стверджує видання 368.media, уродженець міста Болград Одеської області, який проходить службу гранатометником у роті морської піхоти, виплатить штраф у 207 тис. гривень. Такий вирок ухвалив Біляївський райсуд.

Наголошується, що військовослужбовець відмовився виконати наказ капітана – наступальні дії з метою заняття населеного пункту. Це призвело до того, що вся рота відмовилася виконувати наказ, боєздатність підрозділу було знижено.

Читайте також Залужний підтримав посилення відповідальності для військових та розповів про дезертирство в армії

На суді військовий просив затвердити угоду про визнання винності та призначити узгоджений у ній міру покарання. Він пояснив суду, що визнає свою провину, щиро кається і хоче повернутися на лінію фронту.

Матроса визнали винним і призначили штраф у 207,4 тис. гривень, після того, як вирок набуде чинності, йому повернуть заставу у 208 тис. гривень.