«Мобіків» кидають у бій після двох-трьох тижнів підготовки на полігоні, – вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на 18.00 14 лютого. Триває 356 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Ворог здійснив 25 обстрілів з РСЗВ, зокрема, по Очакову. Від артилерійського вогню постраждали 25 населених пунктів, включаючи Золоту Балку, Гаврилівку, Берислав, Веселе, Інгулець, Антонівку, Зимівник, Білозерку, Дніпровське, Велетенське, та Берислав та Херсон.

Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Авдіївки та Вугледара, скинув з БпЛА на позиції наших військ біля Водяного аерозольні гранати нелетальної дії типу К-51.

На полігоні Кадамовський в рф, в навчальному центрі проходять підготовку дві бригади з числа мобілізованих та "добровольців". Основна їхня частина проходить тритижневий курс. Окремі групи проходять двотижневий курс.

В результаті, відзначається низький рівень готовності до виконання завдань. З початку року, на території полігону підготовка рекрутів ПВК “Вагнер” не проводилась. Інструктори навчального центру залучаються до підготовки вже у районі бойових дій.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили район зосередження живої сили, три склади боєприпасів та дві станції РЕБ.