У Миколаєві судитимуть містянку, яка передавала ворогу інформацію про ЗСУ

Коментарi:

49-річна мешканка Миколаєва збирала інформацію про переміщення зброї, боєприпасів та техніки ЗСУ.

У серпні вона поширила фото та відео із зображенням елементів літака, що переміщувались військовим вантажним автомобілем містом. Наприкінці серпня та у вересні поширила інформацію про переміщення озброєння по Миколаєву. Повідомлення було розміщене в антиукраїнському телеграм-каналі.

Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи збройну агресію рф проти України. Під час переписки з користувачем антиукраїнського телеграм-каналу на повідомлення про ситуацію у місті вона зазначила – «Подождите, у нас воды нет, отопления не будет, т.к. эти идиоты хотят солёную воду в систему залить, свет вырубят. А потом прийдут нормальные правители – русские и наведут порядок, так в первых рядах такие будут кричать за них и паспорта получать)) ждемсс переобувания))».

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно цієї дамочки за надання інформації про розташування ЗСУ державі-агресору, а також за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії рф проти України .

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось УСБУ в Миколаївській області. Санкція статей за вказаний злочин передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років, нагадали в пресслужбі прокуратури Миколаївської області.