Миколаївську шанувальницю путіна відправили до суду під варту

Коментарi:

Жінка систематично розповсюджувала матеріали, в яких відкрито підтримувала політику окупантів, визнавала злочинні дії російських військових та дискредитувала сили ЗСУ.

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 49-річної мешканки Миколаєва, яка чекала на армію окупантів.

За даними слідства, жінка збирала інформацію про переміщення зброї, боєприпасів та техніки Збройних Сил України містом Миколаєвом.

У серпні зловмисниця зняла та поширила фото та відео з елементами військового літака, які перевозила вантажівка. Наприкінці серпня та у вересні вона з власної ініціативи передала російським адмінам антиукраїнського телеграм-каналу інформацію про переміщення озброєння Миколаївною.

Крім того, зловмисниця всіляко підтримувала російських загарбників, заперечуючи озброєну агресію Росії проти України. Так, під час особистого листування з одним із користувачів антиукраїнського телеграм-каналу на повідомлення про ситуацію в місті вона зазначила – «Почекайте, у нас води немає, опалення не буде, т.к. ці ідіоти хочуть солону воду у систему залити, світло вирубають. А потім прийдуть нормальні правителі – росіяни і наведуть лад, так у перших рядах такі будуть кричати за них і паспорти отримають)) ждемсс перевзуття))».

Громадянці оголошено підозру за ч.1, ч. 3 ст. 114-2, ч. 1, ч. 3 ст. 436 2 КК України: надання інформації про розташування Збройних Сил державі, яка здійснює збройну агресію проти України, а також за виправдання, визнання правомірним та заперечення збройної України.

Жінці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.