"Аналоговнетний" російський безпілотник продається на Aliexpress

Коментарi:

Його можна придбати за $8849.

Губернатор Примор'я РФ Олег Кожем'яко заявив, що інженери регіону створили новий безпілотник. За його словами, навіть почалися випробувальні польоти цього дрону. Однак цей безпілотник уже продається на Aliexpress, пише The Moscow Times.

«Почалися випробувальні польоти нового безпілотника. Приморські інженери створили БПЛА літакового типу із вертикальним злетом. Такий принцип значно розширює можливості апарату», — повідомив сьогодні у своєму телеграм-каналі голова Приморського краю Олег Кожем'яко.

На відео з випробувань особи презентуючих апарат приховано. Кожем'яко обіцяв, що апарати місцевих фахівців на 55% складаються з комплектів, які виробляються в регіоні. Дрони відправлятимуть російським бійцям у зону воєнних дій, пообіцяв голова регіону.

Однак виявилося, що розроблений у Примор'ї безпілотник можна купити на Aliexpress від $8849 до $21699, залежно від комплектації. Апарат розробила компанія CUAV Tech, зареєстрована в Китаї.

Розробник безпілотника виступає проти війни з Україною. На сайті компанії висунуто вимоги до клієнтів, що її продукція не повинна використовуватись у військових цілях. Не має продаватися в Україну, Росію та інші країни, де йдуть війни. "Якщо будь-який клієнт, партнер або торговий посередник порушить вищезазначені вимоги, ми припинимо всі відносини співпраці з пристроєм", – йдеться у заяві компанії.