Окупанти на лівобережжі України відбирають хати у селян, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Коментарi:

Інформація на ранок 12 лютого.

Розпочалася 354 доба російського широкомасштабного вторгнення.

Ворог завдав 12 ракетних ударів, три з них – по цивільній інфраструктурі Харкова, та 32 авіаційних удари, шість з яких – із застосуванням БпЛА “Шахед-136”.

Чотири дрони збито. Також противник здійснив 90 обстрілів з РСВ.

Від артилерійського вогню на півдні постраждали передмістя та сам Херсон, а також райони 30 населених пунктів, включаючи Гаврилівку, Милове, Червоний Маяк, Новоберислав, Берислав, Бургунку, Придніпровське та Станіслав Херсонської області. Ворог завдав авіаудару по Зимівнику.

У Брилівці та Новокиївці “місцева окупаційна адміністрація” відібрає житло. Росіяни ходять по будинках та перевіряють у селян прописку та документів на право власності житла. Покинуті будинки опломбовуються з розміщенням повідомлень про те, що приміщення перейшли у право власності так званої окупаційної “місцевої адміністрації”.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 19 ударів по районах зосередження окупантів ,два удари по позиціях ЗРК.

Наші захисники збили літак Су-25 та БпЛА “Орлан”. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 14 районів зосередження живої сили противника та ЗРК.