У Франції помер улюблений миколаївський артист Олександр Кравченко

Коментарi:

Народний артист України Олександр Кравченко помер у Парижі 10 лютого.

У червні йому виповнилося б 73 роки, проте актор уже якийсь час боровся з невиліковною хворобою.

Олександр Кравченко – ціла епоха пов'язана з цим ім'ям. Скільки талановитих учнів вилетіло з-під його крила, скільки ролей в оперетах, драмах, мюзиклах було створено... Яскравий, цілеспрямований, харизматичний, ініціативний, порядний – він завжди допомагав тим, хто потребував його поради", – пишуть його колеги.

Олександр народився 1949 року на Чернігівщині. Закінчив Київський театральний інститут імені Івана Карпенка-Карого та Миколаївський педагогічний інститут.

У Миколаєві розпочав успішну творчу кар'єру. У 1971-1972 та 1983-1997 роках працював у Миколаївському українському театрі драми та музичної комедії, у 1977-1982 роках у Миколаївському академічному художньому драматичному театрі.

Крім того, він працював у Кишиневі та Севастополі.

З 1997 року Олександр Кравченко стає одним із провідних акторів Київського національного академічного театру оперети.

Він виконав понад 150 ролей. Артистичний талант Олександра Кравченка виявився при виконанні ролей у виставах: «Містер Ікс» та «Сільва» І. Кальмана, «Засватана – не вінчана», «Ніч перед Різдвом» І. Поклада, «Вій» М. Гоголя, «Три мушкетери» О. Дюма-батька, «Сто перша дружина султана» О. Філіппенка, «Циганка Аза» М. Старицького, «На всякого мудреця досить простоти» О. Островського, «Оргія» Л. Українки, «Багато шуму з нічого» Шекспіра, «Кло-Кло» і «Весела вдова» Ф. Легара,« Графиня Софія Потоцька» А. Костіна, «Орфей в пеклі» Ж. Оффенбаха.

Він знявся у кількох відомих фільмах.

Народний артист України, повний кавалер ордена "За заслуги" Олександр Кравченко часто відвідував Миколаїв. Тут він мав багато друзів – працівників сцени, поетів, художників, журналістів.

Вічна пам'ять.