«50% особового складу більше немає»: ЗСУ зловили у підвалі під Вугледаром морпіха РФ

Коментарi:

Окупант розповів про розгром елітної 155-ї бригади.

Під Вугледаром у полон ЗСУ потрапив боєць 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ. Він запевняє, що на штурм командування відправило їх обманом.

Кадри з 30-річним окупантом Миколою Шевченком першим опублікував ресурс «Не чекай на мене з України».

Шевченко до агресії проходив службу на кораблі "Адмірал Трібуц" ВМФ РФ. Запевняє, що його примусово зарахували до складу 155-ї бригади напередодні перекидання в Україну. Окупант звинувачує командування в обмані.

«Стали під Волновахою близько місяця. А потім надійшла команда тримати дорогу у районі дач. Це Вугледарський напрямок... Виїхали туди. У ході нашого пересування-переїзду команда змінилася, нам сказали на штурм. Ніхто не був готовий, зазнали втрат. 50% особового складу вбито, не рахуючи поранених», – повідомив військовий РФ.

Він запевняє, що зі своїми товаришами по службі під час штурму пробралися в один із підвалів, де вони просиділи 5 днів. Там їх і виловили українські війська, коли пішли у контрнаступ.

Зазначимо, що розгром російських військ під Вугледаром останній тиждень обговорюють не лише українські ЗМІ, а й російські пропагандисти. Точна кількість втрат російської армії там наразі невідома, проте, судячи з усього, йдеться про сотні ліквідованих окупантів. На цій ділянці росіяни втратили понад 30 одиниць бойової техніки.