Нардепу з миколаївськими корінням повідомлено про підозру в держзраді

Коментарi:

Генеральний прокурор повідомив про підозру у державній зраді нардепу Олегу Волошину.

Встановлено, що "протягом останніх років народний депутат України, виступаючи з трибуни Верховної Ради України, а також у численних інтерв'ю та ефірах на телебаченні поширював пропагандистські наративи Росії та вів підривну діяльність проти України".

У прес-службі ГБР зазначили, що слова Волошина "спотворювали дійсний стан справ у військово-політичному житті країни, у чутливих для людей соціальних питаннях".

"На думку експертів, усі його виступи в сукупності та за загальним змістом є однією з форм підривної діяльності. Він фактично займався пропагандою, яка сприяла досягненню політичних цілей військово-політичного керівництва російської федерації щодо Української держави".

Цим він шкодив суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Народному депутату повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Крім того, депутату доповідено про підозру у нанесенні умисних легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125 КК України) за побиття ветерана АТО влітку 2020 року. Продовжуються слідчі дії, у тому числі проводяться 7 обшуків за місцями проживання осіб, пов'язаних із депутатом", – зазначили у ДБР.

Нагадаємо, Волошин родом із Миколаєва, останнім часом був одним рупором ОПЗЖ.