У вдів ДНР після зйомок забрали «подаровані» шуби

Коментарi:

Вдовам загиблих військовослужбовців із самопроголошеної ДНР, нібито, подарували шуби. Пізніше з'ясувалося, що хутряні вироби у задоволених жінок забрали після зйомок...

6 лютого в россісмі розповсюдили запис, на якому 13 жінок, стоячи на вулиці і тримаючи перед собою шуби, хором дякують за подарунки. Одна з них від імені присутніх каже, що вони навіть не думали, що у них буде така можливість [ймовірно, отримати хутряні вироби].

Після публікації відео рух «Феміністський антивоєнний опір» зв'язався з однією з жінок, які знялися в ролику. Вона заявила, що у неї і як мінімум трьох інших жінок шуби забрали одразу після запису. За її словами, спочатку вдовам сказали, що шуби поганої якості і пообіцяли незабаром видати нові. Однак після численних дзвінків організатору роздачі жінкам заявили, що сталася помилка, і шуби призначалися іншим людям.

Співрозмовниця руху також розповіла, що жінкам про роздачу шуб повідомили на роботі, пообіцявши дорогі подарунки із Москви, якщо вони знімуться у відеоролику. Вона уточнила, що це поширена практика — і часто вдови на подібних фото і відео виявляються несправжніми: «Таке часто буває, щось привозять із Москви і знімають, ми завжди вдячні». Жінка не уточнила, скільки справжніх вдів запросили на роздачу шуб.