Міністри оборони України та Литви у Миколаєві оглянули недобудований крейсер-близнюк потопленої «Москви»

Коментарi:

Міністр оборони України та міністр національної оборони Литви відвідали Миколаїв

8 лютого міністр оборони України Олексій Резніков, міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас та посол Литви в Україні Вальдемарас перебували у Миколаєві.

Відбулася зустріч делегації з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та генерал-майором Дмитром Марченком.

Зарубіжних візитерів ознайомили з перебігом бойових дій на території Миколаївської області. Віталій Кім розповів про наслідки військової агресії рф на Миколаївщині та подякував партнерам за протитанкові ракетні комплекси, які Литва передала Україні на початку війни.

Також разом із командувачем ВМС ВУ Олексієм Неїжпапою та заступником начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Миколою Маріновим гості відвідали Миколаївський суднобудівний завод. Там вони оглянули недобудований крейсер проєкту 1164 – «брат-близнюк» потопленого крейсера «Москва», який теж був побудований у Миколаєві.

Міністр оборони Резніков зазначив, що після завершення війни бачить майбутнє крейсера у створенні музею. Додамо, що міністр національної оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас був першим з міністрів оборони, який завітав до України під час великомасштабної війни ще в березні минулого року.