Довгострокова оренда квартири: що треба знати

Коментарi:

Довгострокова оренда квартири вимагає ґрунтовної підготовки та дотримання певних правил під час укладання договору оренди житлової нерухомості.

Для того щоб зняти квартиру Дніпро можна скористатися послугами спеціалізованих агентств нерухомості або ріелторських контор, які мають у своєму розпорядженні найбільш повну інформацію щодо можливих об'єктів оренди житлової нерухомості, розташованих у різних районах міста. Крім того, вони завжди мають на вибір кілька варіантів оренди, що дозволяє істотно скоротити час, відведений на пошук найбільш прийнятних варіантів.

Документальне обґрунтування оренди житлової нерухомості

Кожна квартира в Дніпрі має свого законного власника (або кількох співвласників, які мають певну частку майна), тому перед підписанням договору оренди орендарю необхідно впевнитись у юридичних правах на квартиру, що здає її в оренду і відповідно – підписує договір оренди. Якщо орендодавцем виступає довірена особа бажано перевірити справжність виданої йому довіреності в нотаріуса (телефон нотаріуса часто вказаний на бланку довіреності).

Окрім довіреності особливо ретельній перевірці підлягає інформація, внесена:

  • в акт приймання-передачі майна, що утримується у квартирі на момент її прийому орендарем. Тут необхідно перевірити не тільки перелік майна, що передається, але і його технічні параметри, на кшталт працездатності побутових приладів, зовнішнього стану меблів, сантехніки тощо;
  • у договір оренди квартири. Зразки договорів оренди, опубліковані в Інтернеті, мають рекомендаційний характер, кожен договір є унікальним і внесені до нього дані мають бути максимально достовірними;
  • до переліку показань лічильників з обліку комунальних послуг. Чітко зафіксовані дані лічильників на момент прийому житла в оренду дозволять уникнути необґрунтованих претензій власників та/або підприємств житлово-комунальної сфери, що надають послуги з газо-, електро-, водо-, теплопостачання та каналізації.

Використання послуг інформаційних порталів

У пошуках найбільш прийнятного варіанта для оренди квартири можна скористатися спеціалізованими інформаційними порталами, де в режимі реального часу публікуються актуальні оголошення про оренду житлової нерухомості з детальним описом параметрів квартири та зазначенням відмінних рис, на кшталт проведеного ремонту, наявності меблів, розташованих поряд з будинком автобусним або тролем. зупинки. Кожне оголошення супроводжує якісна фотографія жилого приміщення.