Колишній головний тренер МФК "Миколаїв" отримав довічну дискваліфікацію

Коментарi:

На миколаївський футбол поставив найбруднішу пляму Сергій Шевченко.

Українська асоціація футболу продовжує радикально діяти стосовно зрадників на спортивному фронті.

Є список уже обмежених та дискваліфікованих у найближчій перспективі.

Довічні дискваліфікації вже здобули президент «Таврії» Едуард Реплієвський, екс-головний тренер МФК «Миколаїв» Сергій Шевченко, а також спостерігачі арбітражу Сергій Толмачов та Олег Муравйов.

Шевченко погодився очолити футбольну команду "Фрегат" в окупованому Херсоні на базі "Кристала". У 1980-1984 роках він грав за миколаївський "Суднобудівник». Очолював МФК «Миколаїв» у 2021 роц.

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ розглядає справи стосовно тих, хто співпрацює з окупантами на тимчасово окупованих територіях України, а також продовжує працювати в Росії або переїхав туди після початку війни. Серед них – футболісти Дмитро Іванисеня та Олександр Масалов, футзаліст Євген Іваняк, а також тренери Віталій Віценець та Геннадій Зубов.

Євген Іваняк (футзаліст) – ще 2016 року виступав за російську Діну. Згодом повертався до виступів в Україні, але до Росії його тягнуло більше. З 2019 року захищає кольори російського Торпедо.

Віталій Віценець – відомий своїми виступами за донецький «Шахтар» та «Іллічівець» із Маріуполя. Виступав за юнацькі збірні України. Згодом був головним тренером Кривбасу U-19 і був звільнений через антиукраїнську позицію. Нині він є асистентом головного тренера в російському «Арсеналі».

Геннадій Зубов – відомий виступами за донецький "Шахтар". Провів 29 матчів у футболці збірної України. 2022 року переїхав до Санкт-Петербурга. Там очолив місцеву зірку та підтримав російську сторону у війні проти України.