Боєць миколаївської бригади тероборони розповів, як двічі за одну ніч уникнув смерті

Коментарi:

Про ситуацію в Миколаївській області у перші дні війни розповів на сторінці 123-ї бригади тероборони боєць із позивним Юзік.

Він починав служити ще у 2014 році у лише сформованому 19-му батальйоні ТрО. 24 лютого 2022 року повернувся до армії вже до 123-ї бригади. За словами військового, нинішня війна багата на спогади.

Березень 2022 року. Перебуваючи в підрозділі розвідки, ми на автомобілі облюбували спостережний пункт біля села, познайомилися з головою ОТГ та місцевим батюшкою. Святіший Отець запропонував нам найкращу позицію біля придорожнього кафе, навів кілька вагомих аргументів, що там спостерігати буде набагато зручніше та ефективніше. Ми погодилися, поїхали у ніч. Вже під'їжджали і були близько, як почули гомін і свист. Спершу думали, що літак. А виявилася – ракета, яка спускалася дедалі нижче. Вибухнула вона саме в тому місці, куди нас відправив батюшка, але Бог відвів... Дуже погані думки лізли в голову. Повернулися, зустрілися з батюшкою, він запросив нас на чай, але цього разу ми відмовилися.

Тієї ж ночі ми знову були на волосок від смерті.

Зателефонував знайомий. Сказав, що їхнім селом ходять чужинці і стукають у вікна, поліція на виклики не приїжджає. Сідаємо в авто разом із головою ОТГ, приїжджаємо вже після першої години ночі. Зібралися місцеві, починають розповідати. Раптом з-за рогу «вилітає» новенький цивільний автомобіль і проїжджає повз нас на шаленій швидкості. За кілька метрів ця машина розгорнулась і зупинилася. По нам «вдарило» дальнє світло фар і три постріли з РПГ. На щастя, постріли пролетіли близько півметра від нашого автомобіля. Це була російська ДРГ.

«Тепер виконую бойові завдання у місцях, куди раніше возив продукти з Миколаєва. До 24 лютого це були гарні доглянуті села, з добрими веселими людьми, які жили спокійно та благополучно! Страшно з самого початку, але людина звикає, ми всі пройшли через це, і готові до всього, вистоємо та переможемо!», – впевнений Юзік.