Наступ на Донбасі: полковник СБУ Костенко розповів про новий задум Кремля

Коментарi:

Росія може завдати відволікаючого удару.

Окупаційні війська Росії почнуть свій наступ на Донбасі, однак можуть завдати відволікаючого удару на півночі чи півдні. У окупантів багато ресурсів та військової техніки, боєприпасів у них більше, ніж у ЗСУ. З кінця лютого ворог готуватиметься і чекатиме на погоду. Про це заявив народний депутат, полковник СБУ Роман Костенко.

В ефірі «Радіо Свобода» він розповів про те, що російські окупанти, які мають багато сил і коштів, а боєприпасів більше, ніж в українських військ, новий наступ, ймовірно, розпочнуть на Донбасі.

Однак, як вважає Костенко, може бути завдано і відволікаючого удару на півночі та півдні, щоб спробувати заплутати ЗСУ та розтягнути війська.

За словами нардепа, починаючи з кінця лютого окупанти готуватимуться до атак і чекатимуть відповідної погоди.

«Покаже весняна кампанія, починаючи з кінця лютого, вони готуватимуться та чекатимуть погоди. Росія може зробити наступальну операцію за декількома напрямками для того, щоб українські військові не зрозуміли, де буде основний удар», – пояснив ситуацію Костенко.

Також Роман Костенко підкреслив, що сьогодні на фронті складна обстановка – окупанти, як і раніше, атакують Бахмут і мають намір оточити місто.