Виповнилося 50 років центральному захиснику, який виводив місто Миколаїв до вищого дивізіону вітчизняного футболу

Сірий Вадим
Коментарi:

Яскраві імена миколаївського футболу.

Аркадій Чуніхін – корінний миколаївець. Ази футболу освоював у ДЮСШ «Суднобудівник», де його наставниками були Анатолій Норов та Владлен Науменко. Після закінчення навчання тренер Валерій Журавко запросив його до очаківського «Маяку». Тоді команда в цьому приморському місті підібралася перспективна – Олександр Матросов, Костянтин Поліщук, Сергій Бурименко, Володимир Пономаренко, Сергій Бугай... У її складі Аркадій пройшов шлях від аматорського чемпіонату країни до першої ліги.
Наступною сторінкою у футбольній біографії Чуніхіна став миколаївський «Евіс», дебют у якому відбувся 24 березня 1994 року в домашньому матчі з алчевською «Сталлю». Цей сезон став найкращим у його спортивній кар'єрі. Миколаївці у завзятій боротьбі з івано-франківським «Прикарпаттям», олександрійською «Поліграфтехнікою», «Сталлю» та охтирським «Нафтовиком» вибороли путівку до еліти українського футболу. Дебют у вищому світлі пройшов успішно, але травма, отримана у зустрічі з тернопільською «Нивою», далася взнаки на його подальшій ігровій кар'єрі. Далі були «Фомальгаут» із білоруського Борисова та «Колос» із Степового. Протягом дев'яти сезонів виступав у південноукраїнській «Олімпії ФК АЕС», де, як діючий гравець, став помічником головного тренера.

Усього ж у чемпіонатах Радянського Союзу та України центральним захисником та опорним півзахисником Аркадій провів 302 матчі, у яких забив 13 м'ячів. Завершивши ігрову кар'єру, залишився у футболі. Ось уже близько 20 років працює тренером у СДЮСШОР «Миколаїв», де передає досвід, набутий під час спільної роботи з Валерієм Журавком, Леонідом Колтуном, Євгеном Кучеревським, юному поколінню футболістів.

Фото: Команда СДЮСШОР «Миколаїв» Аркадій Чуніхін перший праворуч.