Можливо, у травні в Миколаєві запрацюють дитсадки, – Сенкевич

Коментарi:

В Україні поступово відновлюють роботу дитячі садки. Майже тисяча закладів по всій країні вже приймає дітей, найбільше на заході.

Миколаїв продовжує жити в умовах воєнного стану. Містяни поступово повертаються до своїх робіт. У зв'язку з цим виникає питання: "З ким залишити дитину". Міська влада розуміє потреби батьків. Саме тому вже опрацьовується питання про відкриття дитячих садків. Як повідомив мер Олександр Сенкевич, можливо, це буде у травні.

Рішення про відкриття садів приймаються місцевими органами влади та військовими адміністраціями. Саме вони встановлюють правила. В основному головною умовою є наявність укриття. Групи мають бути невеликими: 12-15 дітей. А батьки мають довести, що працюють.

«Закінчиться опалювальний сезон. І до травня ми оберемо кілька дитячих садків, у яких буде можливість організувати укриття», – пообіцяв Сенкевич.

Він уточнив, що працюватимуть лише ті заклади, в яких є можливість забезпечити всі умови безпеки для дітей та персоналу – у кожному районі кілька садів.